lechatgris - A także druga sprawa: w trybie ciemnym białe litery na czerwonym i zielonym tle są bardzo męczące dla oczu. Wcześniej nie wspominałam, bo miałam nadzieję, że albo to przejściowe zmiany, albo się przyzwyczaję. Teraz zaczyna to niestety już irytować. W końcu używam trybu ciemnego, żeby oczy się mniej męczyły.
-
3 dni temuzmieniany: 3 dni temu
Też mam ten problem z synonimami. Powtórki były doskonałym narzędziem do nauki, z czego eTutor mógłby być dumny. Teraz przez zlikwidowanie kolorów plusa i minusa oraz wykluczenie synonimów (bo są teraz praktycznie bezużyteczne) odpowiedzenie za pierwszym razem na pytanie staje się kwestią przypadku, a nie wynikiem zgromadzonej wiedzy!!
Z tymi synonimami to nie zawsze było tak różowo. Niekiedy stanowiły one oczywistą podpowiedź do hasła głównego. Bo na przykład w haśle "zadzwonić do kogoś" - "call somebodyup", jako synonim podane było "call somebody". Czasem też polskie słowa, będące kalką językową z angielskiego, naprowadzały na odpowiedź.
Ale to w sumie było mniejsze zło, do wyeliminowania przy odrobinie dobrej woli.
Choć w sumie to jeszcze nie jestem pewien czy synonimów mi brakuje. Prawdę mówiąc, przed przeczytaniem tego wątku nawet nie zwróciłem na to uwagi.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.