Zmiana wielkości albo fontu tekstu na stronie?

3 tygodnie temuostatnia aktywność: wczoraj
Czy tylko u mnie font (czcionka) nagle stał się jakby pogrubiony?
L
lechatgris

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 10

U mnie to samo. Czcionka jest teraz zbyt pogrubiona :/
munk2

U mnie też czcionka jest teraz pogrubiona, ale według mnie jest to zmiana na plus.
Z
zielonypomidor123
lechatgris - Ja jeszcze nie wiem, czy na plus czy na minus. Ale ponieważ z natury nie lubię zmian, to na razie jestem na nie. Ale może się przyzwyczaję. - 2 tygodnie temu

mnie poprzednia czcionka dużo bardziej pasowała, teraz się nie mogę skupić, jest zbyt pogrubiona, poprzednia była ideolo i bardzo dużo się uczyłam, totalnie mi się sprawdzała
M
m.s.gumienn
2 tygodnie temuzmieniany: 2 tygodnie temu
m.s.gumienn - zauważyłam, że najbardziej to przeszkadza, kiedy robię powtórki, po prostu oczy się męczą i utrudnia to skupienie, za tłuste i za okrągłe są te litery, nadają się może do nagłówków, ale nie jako podstawowa czcionka - 2 tygodnie temu zmieniany: 2 tygodnie temu

potwierdzam, ciężko się skupić z obecną czcionką. dziwi mnie, że zmieniacie na siłę użytkownikom rzeczy, które zamiast pomagać to przeszkadzają. nie moglibyście skupić się na poprawianiu błędów językowych? np. w kursie hiszpańskiego jest ich niestety trochę.
Z
zbazinsky
2 tygodnie temuzmieniany: 2 tygodnie temu
m.s.gumienn - Zgadzam się oraz trzymajm kciuki, aby opcja takiej dziwnie pogrubionej czcionki była jako opcja do wyboru co najwyżej, dla mnie to będzie bardzo duży problem, jeśli zostanie na stałe ta nowa czcionka, szczególnie w powtórkach (bo tam najbardziej przeszkadza, a robię naprawdę dużo powtórek); nie chciałabym musieć porzucać kursu w połowie z powodu takiej uciążliwości, ale dla mnie nauka bez codziennych powtórek się nie sprawdzi, a z tą pogrubioną czcionką po prostu nie wyrabiają mi oczy i jest bardzo męcząca - 2 tygodnie temu

nogdy nikomu sie nie dogodzi.
Najprosciej by bylo dac mozliwosc takich zmian w ustawieniach.
Etutor, pomysl o tym.
Radek01265

Wcześniej trochę marudziłem, ale dzisiaj moduł powtórek wygląda pięknie! :D
munk2
Marg-g - Z wyjątkiem tych okropnych grubych linii oddzielających przykłady. Straszliwie walą po oczach. - przedwczoraj

Mała sugestia.
Po zmianach prawidłowa odpowiedź (i zdania przykladowe) pojawia się (w aplikacji) bardzo blisko lewej krawędzi, praktycznie w jednej lini z ramką, wewnątrz której jest element do powtórzenia. Słówko "Odpowiedź" jest też w ramce, ale nie dotyka jej krawędzi - więc jest w dość sporym oddaleniu od krawędzi ekranu.
Gdy klikam "Sprawdź", prawidłowa odpowiedź wyskakuje, tak jak napisałem, bardzo po lewej stronie. U mnie powoduje to wrażenie oczopląsu - męczy oczy. Może gdy wpisuje się znaki w ramkę na odpowiedź, to nie robi aż tak dużego znaczenia , ale akurat ja w aplikacji od razu sprawdzam, czy dobrze zapamiętałem dany element (bez wpisywania)
Czy nie dałoby się tak zrobić, aby zachować nieco większy margines z lewej, przed prawidlową odpowiedzią? Np. o szerokości jednego znaku w stosunku do pionowej lewej krawędzi ramki, w której jest powtarzany element.

Ciekawy też jestem zdania innych użytkowników na ten temat, może to tylko mnie przeszkadza.

P.S.
Ile powtórek dziennie zrobił autor(ka) nowego layoutu przed wprowadzeniem zmian?
darkobo
przedwczorajzmieniany: przedwczoraj
darkobo - I widzę, że w przypadku dłuższych fraz, element do powtórzenia dotyka ramki. Tu też moim zdaniem przydałby się margines. - przedwczoraj
munk2 - Też o tym myślałem, że z lewej strony przydałby się większy odstęp, ale przynajmniej wróciliśmy do nornalnej czcionki. - wczoraj

Nie wiem po co co chwila są wprowadzane jakieś zmiany wizualne, skoro w zdecydowanej większości są one oceniane na minus, ważniejsza jest zawartość merytoryczna materiału
A
Adam-t
lechatgris - Uważam tak samo. Po co te ciągłe zmiany wizualne? - wczoraj

Czy nie uważacie, ze ta ramka jest ogólnie zbędna i przeszkadza/rozprasza?

Czcionka faktycznie jest już znośna i nie męczy tak oczu, ale za to inne efekty wizualne robią bałagan przed oczami. Podoba mi się wprowadzenie opcji dyktowania tekstu. Jednak kwestie formatowania widoku w powtórkach są do poprawy.

Moim zdaniem im bliżej poprzedniej wersji, tym będzie lepiej. Co za dużo to niezdrowo i ostatenie czego trzeba komuś, kto ma do powtórzenia mnostwo materiału, to elementy rozpraszające. Powtórki z założenia potrzebują prostoty, aby nie rozpraszać. Było dobrze. Zmiany można wprowadzić bez robienia rewolucji wizualnej. Etutor - warto to rozważyć :)
M
m.s.gumienn
m.s.gumienn - Aha, jeśli ktoś ma do tego głowę proszę piszcie do nich na emaila. Pisałam bardzo szczegółowo jaki konkretnie był problem z tą pogrubioną nadmiernie czcionką i dostałam dość szybko odpowiedź. Warto do nich pisać na maila, ponieważ tutaj mało zaglądają niestety (a szkoda). - wczoraj

też uważam, że zmiany wizualne są zbędne, aplikacja nie musi być nowoczesna tylko ma wspierać naukę. zresztą wprowadzane zmiany bardziej rozpraszają niż pomagają. zamiast tego no można wprowadzić większą ilość ćwiczeń podczas przerabiania samych lekcji. itd itd
Z
zbazinsky