zmodyfikowany: wczorajostatnia aktywność: 18 minut temu
Kiedyś przerobiłem lekcje o question tags. Dzisiaj nie mogę tych lekcji odnaleźć. Wstyd to dla mnie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w odnalezieniu tych lekcji. Bez powtórek nawet prostych zagadnień; wysiłek uczenia się ginie w kosmosie; albo chowa się w gwiazdach. Dlatego proszę o pomoc
Kiedyś przerobiłem lekcje o question tags. Dzisiaj nie mogę tych lekcji odnaleźć. Wstyd to dla mnie. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w odnalezieniu tych lekcji. Bez powtórek nawet prostych zagadnień; wysiłek uczenia się ginie w kosmosie; albo chowa się w gwiazdach. Dlatego proszę o pomoc
Panie Michale, question tags można odnaleźć:
- na poziomie B1, temat 20, lekcja 1 (Życie gwiazd) w kursie eTutor angielski,
- na poziomie B1, temat 6, lekcja 3 (Company) w kursie Business English.
Już tłumaczę, jak można szybko wrócić: boczne menu -> zakładka Gramatyka -> sekcja Pytania -> sekcja Question Tags.
O Boże! Bardzo dziękuję - zrozumieć zasady qustion tags jest relatywnie łatwo, wkuć dużo, dużo trudniej - własnie skończyłem lekcję głównie na ten temat z Professor Juliet, AI professor. AI lessons służą mi.
Próbowałem tą drogą odszukać, ale coś poplątałem przed Pani wyjaśnieniem.
Idąc drogą Pani postu nie było trudności
Wprawdzie nie taki był pierwotny temat. Ale uwagi o przyswajaniu tego tematu byłyby jak sądzę dobre dla wielu uczących się; szczególnie dla tych ktòrzy pierwszy raz zmierają się z tym tematem.
1 pytania z qu. tags w języku angielskim mają "szersze zastosowanie" niż w języku polskim.
2. Różne są narzędzia językowe do wyrażania tych samych treści w j. pol. oraz w j.ang. O takie proste znaczenie intonacji przy tych pytaniach w języku. ang. Ròżnice pomiędzy j.ang brytyjskim oraz j. ang amerykańskim. Gdybym zaczął precyzować wyszło by piękne wypracowaniej.
3. Ten temat wymaga dużo pracy pamięciowy itp itd.
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.