ZALOGUJ SIĘ

Subskrypcja na e-tutorze 👎🏻

5 miesięcy temuostatnia aktywność: 4 miesiące temu
Dlaczego wszystkie kursy e-tutora są teraz tylko w subskrypcji? Kiedyś uwielbiałam e-tutor, ale od czasu wprowadzenia subskrybcji jestem okropnie zawiedziona. Czy da się coś z tym zrobić?
Weronika.Krol
P510098 - Jak możecie oczekiwać, ze udostępnię Wam numer karty i kod CV jeśli ma moim telefonie w kategorii hasła mam 7 ostrzeżeń o bezpieczeństwie moich haseł i jedno z nich brzmi: "To hasło należy natychmiast zmienić. Hasło "eTutor" pojawiło się wśród upublicznionych danych..." Czy w tej sytuacji oczekujecie swobodnego dostępu do mojej karty. Ponad 9 lat korzystam z eTutora i jakoś nie miałem problemu z terminowym przedłużaniem płatności. - 4 miesiące temu
zaskal - zaloz bezpłatne konto, np revolut, alior itd którego karta będzie wykorzystywana do płatności internetowych. ustaw limit płatności dla bezpieczeństwa. niestety dużo biznesow funkcjonuje w ten sposób i pewnie będzie to coraz bardziej powszechne (patrz: netflix - to samo) - 4 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 7

Poszukaj na Forum, trochę o tym było. To dla dobra użytkowników. Nic się nie da zrobić.
darkobo

Uprzejmie informujemy, że z końcem lipca 2025 roku część kursów na platformie eTutor dostępnych jest aktualnie w modelu subskrypcyjnym - mowa o naszych flagowych kursach: eTutor angielski, niemiecki, francuski, włoski oraz hiszpański.

Rozumiemy, że każda zmiana w funkcjonowaniu serwisu może budzić wątpliwości, zwłaszcza jeśli dotyczy formy płatności. Model subskrypcyjny zapewnia ciągłość dostępu do kursu bez konieczności ręcznego odnawiania - subskrypcja odnawia się automatycznie, dzięki czemu Użytkownik nie traci dostępu do kursu i nie musi pamiętać o kolejnych zakupach. Jest to szczególnie istotne w przypadku naszych flagowych kursów, które są zaprojektowane jako długofalowe narzędzie do systematycznej nauki.
aleksandra.rosiek
Pracownik eTutor

Mam OGROMNĄ prośbę. Bardzo proszę nie powielać już tych ... na temat korzyści jakie przynosi model subskrypcyjny. Bądźcie uczciwi. Zmiana modelu jest podyktowana tylko i wyłącznie Waszym interesem. Ja to rozumiem. Kurs jest po prostu biznesem, ma przynieść zysk. Wymyśliliście sposób jak ten zysk zwiększyć i to jest Wasze prawo. Nie znoszę natomiast wciskania (cenzura) na temat korzyści jakie czerpie z tego użytkownik.
K
korkirw
aleksandra.rosiek - @korkirw rozumiemy Twój punkt widzenia oraz to, że komunikacja dotycząca modelu subskrypcyjnego może być odbierana jako nadmierna lub nieprzekonująca. Naszą intencją nie było „wciskanie” argumentów, a jedynie wyjaśnienie powodów zmiany i naszego sposobu myślenia, tym bardziej, że @Weronika.Krol mogła nie widzieć innych wątków w tej sprawie. Oczywiście przyjmujemy do wiadomości, że taka forma nie odpowiada wszystkim użytkownikom. Chcielibyśmy również uprzejmie poprosić o zachowanie rzeczowej i pełnej szacunku formy wypowiedzi - dzięki temu łatwiej jest nam odnieść się do zgłaszanych uwag. - 5 miesięcy temu
korkirw - Można, z pełnym szacunkiem, zapytać jakie ma Pani zastrzeżenia do mojej wypowiedzi? - 5 miesięcy temu
aleksandra.rosiek - @korkirw oczywiście. Moje zastrzeżenia nie dotyczyły treści ani samej krytyki modelu subskrypcyjnego - ta jest zrozumiała i ma Pan do niej pełne prawo.

Zwróciłam uwagę wyłącznie na formę wcześniejszej wypowiedzi, w której pojawiły się określenia mogące zostać odebrane jako obraźliwe. Z tego względu dokonałam jej edycji, aby zachować standardy dyskusji obowiązujące na forum.

Zależy nam na merytorycznej wymianie opinii i chętnie odnosimy się do krytycznych uwag, o ile są one wyrażane w sposób rzeczowy i z szacunkiem wobec innych uczestników rozmowy.
- 5 miesięcy temu
korkirw - Proszę Pani...
Chyba przyznaje się Pani do wykonania pracy, której Pani nie wykonała. Moja wcześniejsza wypowiedź jest przedstawiona w CAŁOŚCI. Nic tu nie jest edytowane. Wszystko, a więc również wielokropek i wyraz "cenzura" w nawiasie, są mojego autorstwa i jako takie podlegają ochronie zgodnie z prawem dotyczącym własności intelektualnej :)
- 5 miesięcy temu zmieniany: 4 miesiące temu
aleksandra.rosiek - @korkirw jak informowałam w poprzedniej wiadomości, kilka dni temu edytowałam Pana wypowiedź. Obecna forma jest widoczna już po wprowadzonych przeze mnie zmianach. Ponawiam prośbę o kulturę wypowiedzi :) Z góry dziękuję. - 4 miesiące temu
korkirw - Proszę Pani!
Dlaczego wykasowała Pani mój komentarz na Pani wypowiedź?!
Bardzo uprzejmie proszę o odpowiedź na to pytanie.
Czy moja wypowiedź była w którymkolwiek miejscu niekulturalna bądź nieuprzejma?

Może tylko dodam, że po pewnych doświadczeniach, mam zrzut ekranu potwierdzający to, że moja wykasowana wypowiedź znajdowała się na etutorze.
Zresztą zrzut ekranu z tego co teraz napisałem również zrobię.
Za odpowiedź z góry dziękuję.
- 4 miesiące temu
aleksandra.rosiek - Uprzejmie informuję, że komentarz został usunięty, ponieważ zawierał informacje niezgodne z rzeczywistością. Usunięcie komentarza było moją świadomą decyzją moderatorską. Pozdrawiam. - 4 miesiące temu zmieniany: 4 miesiące temu
korkirw - Uprzejmie proszę o wskazanie, które fakty podane przeze mnie były niezgodne z rzeczywistością. To musi być bardzo miłe mieć możliwość usuwania niewygodnych komentarzy. Prawda? - 4 miesiące temu
aleksandra.rosiek - Decyzja moderatorska jest ostateczna. Wątek uznaję za zamknięty. - 4 miesiące temu

Niedanie zniżek lojalnościowych to jest zasadniczo wolna wola. Ale ZABRANIE zniżek użytkownikom, którzy korzystają z portalu kilkanaście lat jest ciosem poniżej pasa i jasnym komunikatem: was już nie potrzebujemy xD Zatem i moja przygoda, rozpoczęta w 2014 roku dobiega końca.
T
tsienkiewicz3
5 miesięcy temuzmieniany: 5 miesięcy temu
ewaho - też kończę, już od czasu wprowadzenia subskrypcji straciłam serce do etutora, szkoda bo z małymi przerwami jestem tutaj od 2013 roku, ale kto by się przejmował "starymi" jak biznes i tak się kręci, pozdrawiam - 4 miesiące temu

Fakt to jest przykre. Ale w zamian za to pozbyłeś się ogromnego stresu związanego z koniecznością pamiętania o cyklicznej zapłacie. Zdrowie nie ma ceny...
K
korkirw

Subskrypcji jest coraz więcej, w różnych dziedzinach, bo firmom się po prostu opłacają, a większość ludzi jednak chyba przedkłada wygodę nad samokontrolę... Ci z mniejszości ponarzekają, a potem albo się przystosują, albo odejdą (nie szkodzi, przyjdą nowi). Ja zupełnie nie wiem, czemu przypominają mi się a propos subskrypcji te skądinąd tragiczne historie o staruszkach, którym zmarło się we własnych mieszkaniach, o czym latami (!) nikt nie wiedział, bo emerytura automatycznie spływała na konto, a zlecenia stałe automatycznie się płaciły - no, wiecie, te czynsze, energie, kablówki i inne, ehm, subskrypcje...
I-Ka

Pozostaje się cieszyć że wykupiłem etutor na zawsze.
Pipstaker7