System powtórek z wykorzystaniem trybu głosowego AI
2 miesiące temuostatnia aktywność: miesiąc temu
Mam pytanie czy planujecie wdrożyć AI do systemu powtórek? Chodzi mi o możliwość głosowego trybu powtórek, tak żeby nie trzeba było wpisywać odpowiedzi ręcznie i klikać ocen co jest nużące przy dużej liczbie. Mogło by to działać tak że system wypowiada słowo (zdanie) do przetłumaczenia i moża odpowiedź podać ustnie. System oceni poprawność, poda informację czy poprawnie i przejdzie do kolejnego elementu lub skomentuje jeżeli nie chodziło dokładnie o to słowo. Wszystko można by było obsłużyć bez rąk wykorzystując tylko słuchawki np. na spacerze :)
Mam pytanie czy planujecie wdrożyć AI do systemu powtórek? Chodzi mi o możliwość głosowego trybu powtórek, tak żeby nie trzeba było wpisywać odpowiedzi ręcznie i klikać ocen co jest nużące przy dużej liczbie. Mogło by to działać tak że system wypowiada słowo (zdanie) do przetłumaczenia i moża odpowiedź podać ustnie. System oceni poprawność, poda informację czy poprawnie i przejdzie do kolejnego elementu lub skomentuje jeżeli nie chodziło dokładnie o to słowo. Wszystko można by było obsłużyć bez rąk wykorzystując tylko słuchawki np. na spacerze :)
Popieram, to byłoby bardzo dobre, dodatkowe miejsce na ćwiczenie wymowy. Technologia rozpoznawania głosu już jest w eTutor, wystarczy zastosowanie jej w tym miejscu.
Naszym głównym założeniem w powtórkach było trenowanie pisowni. Jednak ucząc się na telefonie można skorzystać z opcji dyktowania. Po kliknięciu w pole do wpisania odpowiedzi pojawi się klawiatura (systemowa, ta sama, która używana jest do pisania wiadomości SMS) oraz symbol mikrofonu. Proszę wybrać symbol mikrofonu, a następnie wypowiedzieć słówko/ zdanie.
2. Listy słówek:
- z naszych gotowych list słówek wchodząc w Menu > Słówka > Do nauczenia/ Dodane do powtórek > rozwinąć daną kategorię > przy wybranej liście należy kliknąć liczbę elementów > przycisk Odtwórz wszystkie.
- ze własnych list słówek, wchodząc w Menu > Słówka > Twoje słówka > przy wybranej utworzonej liście proszę kliknąć Więcej (trzy kropki) > Lista elementów > przycisk Odtwórz wszystkie.
[obie opcje dostępne tylko w przeglądarce korzystając z komputera]
3. Dodatkowo polecam Diki Podcasty (https://www.diki.pl/podcasts), które dostępne są w przeglądarce internetowej na platformie eTutor w zakładce Gry (pomiędzy Powtórki i Społeczność) – nagrania w języku angielskim pozwalające ćwiczyć rozumienie ze słuchu, które można pobrać na swoje urządzenie mobilne.
moja propozycja aby do powtórek dodać taką możliwość swipe,
tak jak przy fiszkach,
że możemy w jedną stronę przesunąć kartę jeśli uznamy że znamy odpowiedź
MyroslavaRozbytska18 - Dziękujemy za podzielenie się z nami swoją sugestią - została ona przekazana do odpowiednich osób w naszym zespole.
-
miesiąc temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.