ZALOGUJ SIĘ

Jak praktykować angielski? Jakie są Wasze sposoby?

2 miesiące temuostatnia aktywność: miesiąc temu
w jaki sposób polecacie praktykowac angielski jak nie mam wokooo siebie osób z zagranicy? gadanie orzed lustrem i z znajomymi w tym rodziną nie do końca jest w moim guście. A potrzebuje bardziej miec plynny angielski ze wzgledu na pracę, jestem lrzekonany ze oatagnio mnie odrzyciki z fajnej oferty jedynie ze wzgledu na płynność angielskiego.
M
miooi

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Rozmawiam z aplikacją bazująca na sztucznej inteligencji ([Treść została zredagowana przez administratora] ale tego typu apek jest sporo do wyboru). Z ChatGPT w wersji płatnej tez można pogadać na głos.
A
aureolka8

Polecam czytanie książek po angielsku. Bardzo szybko można rozszerzyć słownictwo. Można takę oglądać filmy i powtarzać wyrazy za ulubionymi aktorami.
Y
yeale

Mówić do siebie i swoich pupili! (dobre na przełamanie bariery językowej!) Np. zadajesz sobie pytanie jak na wywiadzie ''What are you the most grateful for?" i jeśli przy odpowiedzi zabraknie Ci jakiegoś słówka - lecisz do słownika!
M
maaci3

Ja mega podszkoliłam angielski oglądając anglojęzyczne seriale, filmy i YT z napisami, najpierw polskimi, a jak już ogarniasz to później z angielskimi. Fajnie wyłapuje się trudniejsze słowa, powiedzonka czy formę budowania wypowiedzi jak native speakerzy.
M
marob3