ZALOGUJ SIĘ

wyłączenie wprowadzania z klawiatury

zmodyfikowany: 3 miesiące temuostatnia aktywność: 2 miesiące temu
kiedy można się spodziewać tej opcji - czekam już parę lat :) człowiek przypadkowy kliknie na pole wprowadzania tekstu i trzeba przeładować aplikacje. Nigdy nie wpisuje słówek na telefonie bo wtedy pewnie kurs zajął by mi kilkanaście lat....
No chyba że właśnie o to chodzi.
wp73
adrianna.wu - Rozumiem, że korzystasz z dyktowania w ćwiczeniach do uzupełniana tekstu. Sama umiejętność pisania jest istotna, dlatego też w kursie zamieściliśmy dedykowane ćwiczenia. Nie jestem w stanie zapewnić czy i kiedy opcja wyłączenia klawiatury będzie dostępna w ustawieniach, aby taką funkcja zarządzać.
W kwestii przeładowywania się aplikacji po prowadzeniu tekstu, sprawdź czy w App Store nie pojawiły się najnowsze aktualizacje, jeśli tak zachęcamy do pobrania.
- 3 miesiące temu
darkobo - @wp73 - mnie też się zdarza przypadkowo kliknąć w pole do wprowadzania tekstu, ale po ostatnich zmianach jest to trudniejsze niż wcześniej i rzadziej się zdarza.
Nie wiem, co rozumiesz przez przeładowanie aplikacji, ale u mnie (Android) wystarczy wyjść z powtórek (klikając X w lewym górnym rogu) i wejść w nie ponownie. Jest to nieco uciążliwe, ale da się przeżyć.
A na wprowadzenie opcjonalnego wyłączania klawiatury w powtórkach na stałe raczej bym nie liczył ;)
- 3 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 1

wlanie na smartfonie jest to problem. pisanie na nim to koszmar i powtórki zajęły by mi godziny. A i tak mam ostatnio spore zaległości bo jakieś 1300 słówek.
Moja nauka to własne słówka z pracy,książek, Guardiana. Jestem chyba wzrokowcem i pisanie nie jest dla mnie aż tak istotne w procesie nauki.
Opcja wyłączenie pola wprowadzania tekstu wydaje się prostą opcją a wklepywanie go na smartfonie zbędnym dodatkiem.
wp73
MyroslavaRozbytska18 - Na początku chciałabym poinformować, że Twoja uwaga została przekazana do odpowiednich osób w naszym zespole.

W sytuacji nagromadzenia powtórek zachęcam do skorzystania z funkcji dzielenia powtórek na cykle, które pozwalają podzielić materiał w powtórkach na mniejsze partie. Można do niej dotrzeć jedną z trzech ścieżek:
1. Menu (trzy kreski w prawym górnym rogu) > Ustawienia konta (ikonka koła zębatego) > Ustawienia powtórek > Filtrowanie i cykle
2. Powtórki > Więcej (trzy kropki) > Ustawienia powtórek > Filtrowanie i cykle
- 2 miesiące temu
MyroslavaRozbytska18 - 3. lub wchodząc w link - https://www.etutor.pl/repetitions/filter

Mając, na przykład 40 zaplanowanych powtórek, można je podzielić na 4 cykle po 10 elementów. Dopiero jak wszystkie elementy w pierwszym cyklu otrzymają pozytywną ocenę (świetnie lub średnio), wtedy pojawią się hasła z kolejnej partii.

Oprócz tego, możesz skorzystać z opcji Rozkładanie zaległych powtórek, opcję można znaleźć w taki sposób: Menu > Ustawienia konta > Ustawienia powtórek > kwestia sytemu iOS, na którą nie mamy wpływu. Albo można skorzystać z linku: https://www.etutor.pl/repetitions/repetitions-plan .
- 2 miesiące temu
MyroslavaRozbytska18 - Funkcja ta została zaprojektowana z myślą o nawarstwiających się elementach w module. Wybieramy liczbę dni, na które zaległe hasła mają zostać rozłożone (w zakresie 2-90) i klikamy "Przelicz", a następnie "Rozłóż powtórki". Opcja dotyczy zaległych oraz elementów mieszczących się w wybranym okresie. - 2 miesiące temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.