ZALOGUJ SIĘ

Jak to jest z tym Wisielcem?

zmodyfikowany: 13 lat temuostatnia aktywność: 13 lat temu
Obojętnie czy się zgadnie słówko, czy nie trzeba grę zaczynać od nowa ?
Dzisiaj się trochę pobawiłem, za każdym razem jak zgadłem słowo musiałem zaczynać grę od nowa i cały czas przewijały się tylko 3 wyrazy :/
haw19

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Bo ta gra nie ma końca. Grasz aż ci sie nie znudzi. Co do powtarzających się słówek, to troche faktycznie lipa. Rozumiem że masz już więcej poznanych słówek niż tylko te trzy :)
DAD
absolwentka - Dlatego w innym wątku pisałam o tym, że chciałabym aby była możliwość wprowadzania słówek samodzielnie. Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale zawsze jakiś. Bardzo lubię tę grę, ale właśnie ubolewam nad małą ilością słówek, które generalnie już na pamięć znam. Pozdrawiam! - 13 lat temu

U mnie też z prawej strony tablicy jest małe okienko z napisem POZIOM i w tym okienku można dowolnie ustawić poziomy A1-A2,B1-B2, C1-C2 lub tematy.
W moim przypadku wybrałem sobie części ciała. No i pojawia się zagadka wpisuję słowo dostaje jakieś punkty i znowu jest dostępne tylko nowa gra. Naciskam przycisk i znowu jest słowo do odgadnięcia i tak dalej. W moim przypadku z tego działu non stop pojawiają się tylko trzy wyrazy: tongue, forehead, shoulder, memory. Moim zdaniem to jest bez sensu. Ciekawiej by było, żeby po zgadnięciu hasła pojawiało się następne, a punkty sumowały się tylko w danej rozgrywce. Po skuszeniu "game over" :) i znowu punkty od zera. Co wy na to ?
haw19
haw19 - Dodam, że z ciekawości przerobiłem dział części ciała ze słówek. Przed rozpoczęciem gry Wisielec - 13 lat temu
haw19 - Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jerzy z tą bystrością uwagi i klikaniem bym nie przesadzał 6 słówek z 47 (w tym temacie) przy tej grze można opanować w 10 min. i klikanie też nie jest konieczne bo litery można wprowadzać klawiaturą :) Przy takich rozwiązaniach gra dla mnie zupełnie nieprzydatna nic nie wnosi. Typowa zapchaj dziura w serwisie, a szkoda bo przy odrobinie dodatkowej pracy twórców serwisu stałaby się bardzo pomocnym narzędziem. - 13 lat temu

Wcześniej miałam ustawione na C1-C2, ale niektóre słówka stale mi się powtarzały, zatem zmieniłam na (wszystkie lekcje) i zrobiło się ciekawej. Ostatnio jednak dostrzegłam pewną zmianę w określeniu, o jakie słowo chodzi i niektóre opisy są po angielsku - jakby nastąpiło przegrupowanie słów, przez co niekiedy bywa trudniej.
K
Kardamon