ZALOGUJ SIĘ

Czy można prosić o usunięcie zdjecia?

13 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Bardzo ,bardzo brzydkie jest zdjęcie w dziale ćwiczenia obrazki przedstawiające słówko brand i to nieszczęsne zwierzątko,któremu będzie wypalany znak.Proszę o usunięcie tego obrazka
ipon

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Racja. Nie jest to zdjęcie dla dzieci.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawa_zwierz%C4%85t
slawek4
ipon - Jestem osobą dorosłą i na mnie to zdjęcie robi bardzo niemiłe wrażenie - 13 lat temu
esterka - Chwalebna postawa, ogromna wrażliwość!
Zdecydowanie jestem przeciwko cierpieniu zwierząt. Mimo to, jak mocno zacisnęłabym powieki - zło nadal istnieje. Takie sceny są w co 2. westernie. Gdy byłam dzieckiem, kazano mi oglądać wbijanie Azji na pal i czytać o różnych okropieństwach. Artykuł wskazany w Wiki zawiera daleko drastyczniejsze fotki oraz poważne argumenty za wegetarianizmem, a wspomniano też weganizm. Bez mięska, bez jajek i serka.
- 13 lat temu
p-o-l-a - Zgadzam się z Esterką.Clasyczne bajki też są dość brutalne. Dzieci nie da się trzymać w złotej klatce i szybciej czy później dowiedzą się, że świnka przed zjedzeniem... - 13 lat temu
DAD - Jak ktoś włączy w jakikolwiek dzień "Wiadomości" to ma wiecej przemocy niż jakiekolwiek zdjęcie na Diki... niestety. Dzisiejszy świat wprowadza znieczulicę. Czyż nie przechodzimy do porządku dziennego, nad kolejnym wypadkiem, rabunkiem? Ot, życie.. - 13 lat temu
esterka - Nie jestem ani za ani przeciw temu zdjęciu. Podziwiam szlachetną postawę Ipon i Sławka. Jednak świat rajem nie jest, a trzeba przyznać, że ilustracje dobrze oddają znaczenie hasła. Na pewno pomogą wzrokowcom, a podobno jest nas większość i nasze predyspozycje językowe są gorsze. Założę się, że na potrzeby eT. żadnego zwierzątka nie męczono, najwyżej jakaś natrętna mucha poległa. - 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu

Kiedyś właśnie tak znakowano bydło, a obrazek w diki nadal jest.
P
p-o-l-a
p-o-l-a - Ipon po co usuwasz swoje komentarze, teraz moje odpowiedź dziwnie wygląda. - 13 lat temu
DAD - Nie wiem co pisałaś, ale w innym watku też tak miałem z Ipon.
Zupełnie tego nie rozumiem...
- 13 lat temu
ipon - Zdjęcie wróciło więc mój wpis nie miał sensu - 13 lat temu
p-o-l-a - Dla mnie Twój wpis Ipon był na tyle ważny, że go skomentowałam. Dotyczył wszystkich tu obecnych. Według mnie nie powinno się kasować wpisów na które ktoś udzielił odpowiedzi, lub które skomentował. Ale i tak dzięki za odp. - 13 lat temu