Ukończyłam poziom A1 !!! Kto dołączy do rozpoczynających A2?

15 lat temu
Ukończyłam poziom A1, choć chwilami myślałam, że mi się to nie uda. Nie ukrywam, że forum wspomagało mnie w tym, gdy miałam chwile lenistwa. Dużo nauki przede mną, ale jest do duża przyjemność na etutorze. Pozdrawiam
A
aszucha100
lukaszgd - Ile Pani zajęło to czasu ? ;) Ja od lipca A1 nie mogę ukończyć :( Jestem tak na ok 17 lekcji. Pewnie przez to że nie poświęcam na etutor tyle czasu ile bym chciał... - 15 lat temu
aszucha100 - Zaczęłam pod koniec września i właśnie dzisiaj skończyłam. Nie jestem systematyczna, ale jak widzę postępy w angielskim które wykorzystuję w pracy to mnie trochę nakręca i motywuje do dalszej nauki. Powodzenia - 15 lat temu
absolwentka - Gratuluje! Ja jestem w połowie A1. - 15 lat temu
niuniunia - Również gratuluję! :) Ja jestem na 12 lekcji na poziomie A1... Zaczęłam koło 10 listopada. Chciałabym już być na C :P Ale w takim tempie to nie wiem czy starczy mi cały pakiet na skończenie nauki! :P Pozdrawiam
- 15 lat temu
absolwentka - No to jesteśmy prawie w tym samym miejscu;)
Ja też ciągle wracam do poprzednich lekcji i analizuje, też mi się dłuży, ale z drugiej strony chcę więcej;)
- 15 lat temu
Gość - Ja jestem na 16 lekcji A1. To dla mnie raczej przypomnienie, aczkolwiek nie zdawalam sobie sprawy jak wiele zapomnialam z czasow szkolnych. Zycze wszystkim przede wszystkim motywacji i wytrwalosci:) - 15 lat temu
renatabaczek - Właśnie kończę A1 ( jestem w lekcji 24, w której trochę utknęłam-jest dość rozbudowana). Jestem na etutor od początku września, dla mnie to pierwszy kontakt z j.angielskim. Świetnym ćwiczeniem są powtórki ( wczoraj po wrzuceniu słówek z lek. 24 miałam ok 300, robiąc kilka przerw ogarnęłam je)a dzisiaj do przodu - 15 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 3

Czy ukończenie poziomu wymagało od Ciebie zrobienia wszystkich punktów w lekcjach? Ja osobiście nie lubię dwóch punktów: speaking, writing. Może dlatego, że nikt tego mi i tak nie sprawdza.
E
energumen
aszucha100 - Osobiście staram się pisać wszystkie wypracowania, Problem mam z mówieniem, bo nie podłączyłam jeszcze sprzętu do nagrywania. Ze wszystkich wypracowań z A1 mam sprawdzone tylko 2. Podoba mi się, że z czasem coraz więcej słówek użytych w wypracowaniu mam z głowy a nie ze słownika. Wypracowania są sprawdzane przy wykupieniu pakietu Premium. - 15 lat temu
Gość - Ja również pomijam Speaking i Writing... - 15 lat temu
niuniunia - Ja przyznam się że też tego nie lubię... I również z tego względu że nikt nie sprawdza tego co piszę czy jak mówię.. Pozdrawiam wszystkich użytkowników :)
- 15 lat temu
DAD - NO właśnie... no i gdzie wtedy motywacja? :)
Człowiek pisze, zalicza lekcje a i tak nie wie czy dobrze to zrobił. No chyba że akurat jakas dobra duszyczka sprawdzi... (nie mówie o Premium)
- 15 lat temu
Ewa-Sally - No właśnie, ja czasem występuję w charakterze takiej dobrej duszyczki, jeśli nie mam wątpliwości jak poprawić. A moich tekstów nikt nie sprawdza... Jeden tylko był sprawdzony...

Speaking pomijam, chociaż wiem, że źle robię.
Zasadniczo jestem w połowie A1, ale głównie uczę się słówek i robię powtórki. Także obrazki, krzyżówki, dyktowanie itp.
Za to pytania do piosenek mam przerobione z całego A1 i kawałka A2 ;)
- 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
esterka - Nie mogłam się oprzeć, żeby napisać tu komentarz, bo baaardzo nie cierpię speaking !!! i writing ! Na razie mam jeszcze Premium, więc mnie sprawdzają. Przed Premium też nie lubiłam tych ćwiczeń, ale chciałoby się czegoś nauczyć, i trudno, trzeba się pomęczyć. - 15 lat temu
renatabaczek - zgadzam się ze wszyskimi! Nie lubię ani speaking ani writing! Czasami jakaś dobra dusza sprawdzi moje "wypracowania"- nawet nie jest tak źle. Myślę jednak, że bez względu na powód nauki nie powinno się pomijać tych ćwiczeń. Wiem, że porównanie swojej wymowy z wymową lektora może być przykre, ale tylko ćwiczenie czyni mistrza. - 15 lat temu

A ja właśnie skończyłam poziom A2! :)
Może i nie przywiązuję tak wielkiej uwagi do lekcji, po prostu słucham tekstów, piszę spontanicznie zadania, a słowka systematycznie powtarzam. ale do tego dużo czytam po angielsku, oglądam brytyjskie seriale z angielskimi napisami, a w szkole na lekcjach angielskiego czasami też się odezwę (:P) więc te słówka i gramatyka ładnie mi się wchłaniają w głowie. :)
Poziom A2 zaczęłam robić od listopada.
granat
granat - Ach i oczywiście gratuluję wszystkim wytrwałości :) - 15 lat temu
aszucha100 - Gratuluję, tempo że hoho ! - 15 lat temu
Gość - Ja rzadko kiedy robię lekcje, więc mój poziom w nich jest w lesie, ale kończę listy z A2. Już mi zostało tylko kilka nudnych tematów... a idę z materiałem powoli, już chyba rok kibluję na tym poziomie...

I też już oglądam seriale po angielsku :oD (i przeczytałam 1 grubą książkę)
- 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
absolwentka - Gratulacje!;) Oby tak dalej! - 15 lat temu

A za mną 3/5 A1 i walczę z tabelką czasowników nieregularnych;p;)
absolwentka
granat - Super :D Te czasowniki szybko wchodzą w głowę jak się ich często używa, tak więc...pisz pisz pisz! :) - 15 lat temu
absolwentka - Sporo pamiętam z zamierzchłych czasów, dzięki za radę;)
Raczej "kuleje: z ich wymową;) Pozdrawiam!
- 15 lat temu
kingamusic - Kurcze, ja jeszcze go tego nie doszłam.... :/
- 15 lat temu
granat - A ja aktualnie mam zastój w pierwszej lekcji B1. Robi się coraz trudniej... - 15 lat temu
renatabaczek - Cześć Absolwentko!Też miałam ten sam problem. Czasowniki wrzuciłam do powtórek ( na początku było fatalnie, później zaczęłam ogarniać), wybieram też do powtórek zdania z czasownikami nieregularnymi. Powoli widzę postępy. Powodzenia! - 15 lat temu
absolwentka - Ja też już zauważam, chociaż nadal nie nauczyłam się wszystkich, których chciałam. Dałam sobie czas. Każdego dnia po trochu;) Pozdrawiam! - 15 lat temu
aszucha100 - Też przez to przechodzę, ale idzie mi ciężko - 15 lat temu
absolwentka - Ja w takich chwilach, tym bardziej żałuje, że przerwałam naukę. Miałam te czasowniki w jednym palcu, a teraz... Od nowa! - 15 lat temu