ZALOGUJ SIĘ

odsłuch słówek nie działa prawidłowo

13 lat temu
Chciałabym zdecydować po lekcji próbnej czy taka forma
nauki mi odpowiada, jednak odsłuch jest nie kompletny - pod niektórymi słówkami nie ma nagrań, dlaczego ?
W
Wejher
drumstick - Według mnie jest to świetna forma nauki. Ja długo wahałem się, stwierdzam że lekcje próbne nie oddają w pełni możliwości eTutora. - 13 lat temu
paulina2701 - Zdecydowanie popieram i polecam naukę tutaj :) - 13 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

Sprawdziłem i u mnie wszystko działa. A do których słówek bądź zwrotów nie masz lektora??
tomekcho
13 lat temuzmieniany: 13 lat temu

Spróbuj zmienić przeglądarkę. To w większości przypadków pomaga.
paulina2701
drumstick - Z jakiej korzystasz przeglądarki? Ja mam IE, niektóre słówka słabo się odtwarzają. Gdy zaś odtwarzam w "prywatnym" słowniku zainstalowanym w komputerze, to jest dobra wymowa. Zastanawiałem się, czy Diki może ma błędne nagrania. Jakie jest Twoje zdanie? - 13 lat temu
paulina2701 - Ja mam Google Chrome, ale niektórzy tu twierdzą, że Firefox jest najlepszy.

Jeśli chodzi o odtwarzanie to zauważyłam, że czasami są gorsze dni (lub momenty), ale pewnie wszędzie się to zdarza. A słownika nie instalowałam, więc się nie wypowiem :)

Pozdrawiam
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu
drumstick - Słownik ma o wiele bardziej czyste nagrania. A poza tym, gdy nie mam pewności, jak wymawia Diki, to porównuję z "moim" słownikiem. I wtedy łatwiej jest mi "wsłuchać się" w prawidłową wymowę. A Ty jak sobie z tym radzisz? - 13 lat temu
paulina2701 - Ja powtarzam jak słyszę, a na zagłębianie się i porównywanie przyjdzie jeszcze czas. Póki co muszę się wielu innych rzeczy nauczyć...
Tak czy inaczej będę miała na uwadze Twoją radę ze słownikiem, dzięki :)
- 13 lat temu zmieniany: 13 lat temu