ZALOGUJ SIĘ

angielski

15 lat temu
eat w czasie Present Continuous
K
klantuwna

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 2

w tym czasie to eating

//odpowiedź została poprawiona przez moderatora, aby nie wprowadzać innych użytkowników w błąd//
panczo
15 lat temuzmieniany: 15 lat temu
quantum137 - Dopiero dałem Ci plusika, a Ty widzę chcesz sie wzbogacic za wszelka cenę...
eating pisze się przez jedno t...
Przykro mi, teraz muszę zaminusować bo to powazny błąd ...
- 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
zenstef - Ja dokładam kolejnego minusika, bo tak odpowiadać innym to troszeczkę nie wypada. - 15 lat temu
zenstef - A widzisz panczo. Przecież wtedy miałem pełną rację jak ci tłumaczyłem. Zasada: spółgłoska-samogłoska-spółgłoska i wtedy dopiero zaczynasz myśleć o podwajaniu spółgłoski przed -ing.
Była samogłoska-spółgłoska i się rozpędziłaś.
- 15 lat temu
quantum137 - Coś tu jest nie tak. Kto daje plusa 100% błędnej odpowiedzi??? - 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
zenstef - Do panczo: każdemu potrafi się przydarzyć jakaś pomyłka, a to Twoje
,,eatting" to ewidentna. Czy nie możesz po prostu wprowadzić korekty lub tej odpowiedzi po prostu usunąć? Pzdr.
- 15 lat temu
quantum137 - Każdy popełnia błędy i trzeba się umieć do nich przyznawać, a nie zgrywać greka. Jak walne takiego babola to się sam zaminusuje na amen. Ludzie bądźmy poważni! - 15 lat temu zmieniany: 15 lat temu
quantum137 - 'odpowiedź została poprawiona przez moderatora, aby nie wprowadzać innych użytkowników w błąd'...BRAWO!!! :) - 15 lat temu

Jeśli czasownik jest jednosylabowy zakończony na spółgłoskę, przed którą stoi samogłoska, wtedy na ogół występuje podwojenie ostatniej spółgłoski
shut – shutting
sit – sitting
swim – swimming
put – putting
panczo