A | ang-nsw |
A | ang-nsw |
piotr.grela - Ja mam ogromny stres związany z powtórkami :-) , aż do tego stopnia, że zaczynam je robić, jak się pojawią w systemie na nowy dzień czyli po godzinie 2.00 w Londynie. Bez wyznaczonej liczby powtórek robiłbym je parę razy dziennie po 15-20 minut.
Właściwie to naszy mózg najlepiej pracuje i koncentruje się przez pierwsze 15-20 minut, potem musi być przerwa. - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu |
|
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
A | ang-nsw |
Nauka angielskiego w eTutor bez dostępu do internetu
Jak wstrzymać powtórki, czyli jak pójść na urlop?
Ustawienie urlopu - przerwa w dniach nauki pod rząd na platformie
Nie przechodzenie lekcji i nie naliczaniem ciągłości lekcje
Może powinna być opcja bez wyznaczania konkretnej liczby powtorek. Polegała by na tym, ze elementy tak jak moje stare dobre fiszki, lądowały by w określonych kartonikach w zależność od poprawnosci odpowiedzi, ich istotności.
Jeden dzien mam sporo wolnego czasu i robie sobie 200 powtórek na drugi dzień jestem zajęty mam tylko 10 minut to robię tych powtórek 20.
O teraz miałem godzinę wolną mógłbym sobie porobić powtórki ale nie mam już powtórek za to rano będę miał ich ponad 200 :-(
Na wielu ludzi, w tym na moją córkę, skumulowane paro-tysięczne powtórki działają demobilizująco i zniechecają do nauki na Etutorze. - 5 lat temu zmieniany: 5 lat temu