ipon |
slawek4 |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
quantum137 |
ipon - Ot i cała prawda o tych pasożytach ale ja mam pecha i mój angielski nie ma tu nic do rzeczy bo komunikuję się na poprawnym poziomie ale dalej jestem wyrobnikiem agencji.Pozdrawiam
-
13 lat temu
|
+3 |
malagorzka |
phantasm2001 - Agencje trzymają pracowników po kilka lat, i wcale nie muszą przechodzić pod fabrykę (nawet jeżeli tego chcesz jako pracownik). Po prostu za każdym razem odrzucają twoja aplikacje, albo można nie przejść rozmowy kwalifikacyjnej. Pisze oczywiście o bardzo dużej liczbie moich znajomych którzy w Anglii po 4-5 lat w tej samej fabryce a nie maja szans na przyjecie.
Co się dziwić? Przyjmiecie kogoś z kim nie idzie się dogadać? Nawet patrząc na względy bezpieczeństwa itp. mówisz coś WAŻNEGO do kogoś a on nic nierozumnie. Oczywiście mowie o moich znajomych. Wiem ze jest ciężko zabrać się za naukę, ale niektórzy siedzą tu po kilka lat a nawet nie znają podstaw angielskiego. - 12 lat temu zmieniany: 12 lat temu |
+3 |
malagorzka |
reniumi |
futbolowa - Niby tak, ale ja np. widzę po ludziach, których znam, że więcej zapału do nauki ma to pokolenie, które w szkole obowiązkowo uczyło się rosyjskiego. Ci, którzy z angielskim mieli styczność od podstawówki wciąż ze znajomością języka są na etapie podstawówki i niżej.
eTutor przywraca mi wiarę w ludzi - że chcą, że działają, że mają pasję do języków. Wydawać by się mogło, że rynek wymaga od nas przyswajania języków, tymczasem wciąż widzę, że niewielu to rusza. Dlatego problem z olewaniem języka widzę przede wszystkim u młodszych, starsi są jakoś bardziej zaangażowani... - 12 lat temu |
+3 |
malagorzka |
Bilberry |
JacekAng |
reniumi |
malagorzka |
piter_c - Problem w tym, że jeżeli komuś się nie chce to motywacja zawsze może przyjść. Natomiast jeżeli ktoś w siebie nie wierzy, to uwierzyć jest znacznie trudniej. To jest widoczne także w Polsce gdzie ludzie pracują za psie pieniądze, a jednocześnie nie próbują się nauczyć czegoś, co da im większe możliwości.
-
12 lat temu
|
+4 |
elderflower - rosyjski alfabet też inny, a jakoś go kiedyś wszyscy w szkołach przyswajali - i chyba to była najłatwiejsza część nauki....
-
12 lat temu
|
+1 |