Czy eTutor zamierza rozwinąć kurs niemieckiego?
2 lata temuostatnia aktywność: 2 lata temu
Lubię eTutora, i skorzystałam dużo przy uczeniu się angielskiego.
Teraz uczę się niemieckiego i jestem szczerze rozczarowana i zniechęcona.
Jest bardzo mało ćwiczeń, niektóre lekcje to tylko regułki z gramatyki, często bardzo skrótowo przedstawione.
Po pierwsze są napisane językiem, który nie jest automatycznie zrozumiały dla tych, którzy nie są językowcami, czyli większości, a do tego często nie ma nawet jednego ćwieczenia tej gramatyki. Albo jest jedno - cztery zdania i to przykłady, które były pokazane wcześniej.
Muszę przyznać, że gramatyka dla niemieckiego jest bardzo słabo przedstawiona, niezrozumiałe opisy, bardzo mało ćwiczeń a w porównaniu do j. angielskiego to jest rozczarowująco.
Czy eTutor ma plan na uzupełnienie tego programu w najbliższej przyszłości?
Lubię eTutora, i skorzystałam dużo przy uczeniu się angielskiego.
Teraz uczę się niemieckiego i jestem szczerze rozczarowana i zniechęcona.
Jest bardzo mało ćwiczeń, niektóre lekcje to tylko regułki z gramatyki, często bardzo skrótowo przedstawione.
Po pierwsze są napisane językiem, który nie jest automatycznie zrozumiały dla tych, którzy nie są językowcami, czyli większości, a do tego często nie ma nawet jednego ćwieczenia tej gramatyki. Albo jest jedno - cztery zdania i to przykłady, które były pokazane wcześniej.
Muszę przyznać, że gramatyka dla niemieckiego jest bardzo słabo przedstawiona, niezrozumiałe opisy, bardzo mało ćwiczeń a w porównaniu do j. angielskiego to jest rozczarowująco.
Czy eTutor ma plan na uzupełnienie tego programu w najbliższej przyszłości?
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.