piotr.grela |
? | Gość |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
darkobo |
Gość - a to jak coś usłyszałam 1000 razy i jeszcze to lubiłam to też ... no i jak coś mi się spodobało np. ostatnio ćwiczyłam shadowing z Assimilem i było tam takie zdanie: Time flies when you're having fun... wyrecytuję to w nocy o północy. ;)
-
4 lata temu
zmieniany: 4 lata temu
|
+1 |
? | Gość |
piotr.grela - Sama idea tych gotowych nie jest zła, może zaczynający uczyć się języka angielskiego powinniśmi może zaczynać od nauki słów, zwrotów, prostych zdań a dopiero później gramatyki.
Sam nie pamiętam ile razy w swoim życiu przerywałem naukę angielskiego ze względu na moje problemy z przyswajaniem gramatyki. W tych videolekcjach nie pasuję mi akcent AmE. Już wolę shaddowing soap opery Eastendersów, moje ulubione akcenty Bryyjskie modern RP, Estuary English, Cockney innit :-) - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu |
+1 |
Gość - to ja już wolę naukę przez sen :D wezmę i się osłucham :D
-
4 lata temu
|
+2 |
Gość - mi się podoba jeden akcent ... mój... bo innego nie potrafię póki co wyprodukować :)))
-
4 lata temu
|
+3 |
Gość - avayorica how's our group? Sorry that I left it so immediately but I had felt there so weird. Everybody wanted to learn to speak but it was so quiet there. Maybe most of this people prefer studying by reading not writing, but I make a lot of mistakes so it is better for them to read something else ;)
-
4 lata temu
|
|
avayorica - It's a new group so it just needs time for people to become more active. Rome wasn't built in a day :) And I'm a stubborn person so sooner or later I'll make it work nicely ;) People may prefer reading to writing but this won't help them with advancing fast ;]
-
4 lata temu
|
+1 |
Jest wielu innych polskich nauczycieli j.angielskiego, którzy też promują ten sposób nauki. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
Posłuchałem nagrania przykładowego tego kursu, piękny brytyjski akcent, może trochę too posh ale zawsze to lepszy od tych amerykańskich akcentów z północy USA.
Czy Amerykanie nie mogli by się nauczyć mówić po angielsku, dlaczego oni tak śmiesznie mówią, smażą głoski albo intonacja na końcu zdania jest zawsze rosnąca - to tak irytujące jak tektura w McDonaldzie udająca kurczaka :-)
Kurs Preston, jest tam niby 120 dialogów ale ja nie wiem czy jest warto... - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
Czego u nich nie lubię, to większości lektorów.
Jest kilka głosów OK, ale reszty nie jestem w stanie słuchać. - 4 lata temu zmieniany: 4 lata temu
udana jesteś :)) - 4 lata temu