ZALOGUJ SIĘ

Większa ilość synonimów w potwórkach.

13 lat temuostatnia aktywność: 12 lat temu
Witam. Wykonując powtórki słówek zdarza się, że pamiętam synonim zamiast tego słowa, które jest poprawną odpowiedzią. Zdarzyło mi się w trakcie powtórki, że musiałem podać jak jest po angielsku "nieszczęśliwy". Wpisałem miserable i nie przyjęło jako poprawnej odpowiedzi. Myślę, że to byłoby udogodnienie, ponieważ w ten sposób można zapamiętać więcej słów.
M
mfurmanek

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Kto głosował

Odpowiedzi: 1

Takie sytuacje możesz zawsze obejść dodając do słówka notatkę, np. "nie miserable". Niestety, nie jesteśmy w obecnej chwili w krótkim czasie przeprogramować systemu powtórek tak, aby uwzględniał synonimy - W słowniku takie słowa to zupełnie osobne wyrazy. Ponadto, niektórzy użytkownicy którzy chcą nauczyć się nowych synonimów dodają kilkukrotnie słowo "nieszczęśliwy" - gdyby podczas powtarzania tego słówka zawsze wpisywać "miserable" i byłoby to uznawane za prawidłowe - nauczenie się nowego synonimu byłoby utrudnione.
japonskiwachlarz
mfurmanek - Dlatego na wyższych poziomach warto byłoby wprowadzić synonimy, umożliwiłoby to zwiększenie zasobu słownictwa. Zdaję sobie sprawę, że w ciągu dnia czy tygodnia jest to niemożliwe, ale drobne zmiany z czasem dadzą zauważalny efekt. - 12 lat temu

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.