ZALOGUJ SIĘ

Wyszukiwarka tematow - jak znalezc w ktorych lekcjach omawiane jedt interrsujace mnie zagadnienie

2 miesiące temuostatnia aktywność: miesiąc temu
Czesc
, chcialabym zapytać gdzie w aplikacji jest wyszukiwarka tematów? np aby przerobic konkretne zagadanienie gramatyczne, w ktorej lekcji jest czas przyszły prosty itd
W
weglarz.ag

Wykup dostęp, aby dodać komentarz.

Odpowiedzi: 4

Wchodzisz w menu główne (trzy kreski w prawym górnym rogu), wybierasz "Gramatyka" i masz listę zagadnień, np. "Czasy angielskie i goingo to". Klikasz i rozwija ci się lista czasów, klikasz w interesujący cię czas i rozwija się lista lekcji, w których ten czas był omawiany.
darkobo

dzieki za odpowiedź, ale nie widze opcji wyboru Gramatyki - moze menu wyglada inaczej dla uczacych sie francuskiego
W
weglarz.ag
darkobo - Faktycznie! Po przełączeniu języka nauki na francuski nie ma w menu gramatyki 😲🤔 - 2 miesiące temu

W opisanej przez Ciebie sytuacji sugeruję skorzystać z takiej instrukcji:

zakładka Lekcje > Więcej (trzy kropki po prawej stronie) > "Strony lekcji według typu" > Z rozwijanego selektora należy wybrać typ ćwiczenia 'notatka gramatyczna' > a następnie kurs oraz poziom zaawansowania z ramek poniżej. :)

Chciałabym dodać, że wyżej wspomniana zakładka Gramatyka jest dostępna tylko dla osób, które uczą się języka angielskiego.
MyroslavaRozbytska18
Pracownik eTutor
weglarz.ag - Dziekuje bardzo za pomoc :) - 2 miesiące temu

Ja bym proponował żeby w zakładce gramatyka była co najmniej opcja "rozwiń wszystko", co najmniej dla sekcji,. Wtedy już będzie działało narzędzie wyszukiwania tekstu na stronie, dostępne w przeglądarce. Ja nie jestem specjalistą językowym a język polski miałem już lata temu i bardzo ciężko mi jest odnaleźć temat według kategorii. Już wolę poszukać na Google, a szkoda, bo eTutor ma bardzo ładnie objaśnione tematy.
Może by starczyło żeby tematy nie ładowały się dynamicznie, a statycznie czyli wszystko na raz (zawinięte). Narzędzie wyszukiwania tekstu chyba wtedy też działa dla ukrytych elementów(?) Byłoby to chyba najprostsze i najszybsze rozwiązanie. Chociaż marzyłaby mi się pełnoprawna wyszukiwarka treści na eTutor ;)
Ostatnia propozycja wyszukiwania przez zakładkę Lekcje ratuje sytuacje i dziękuję za nią. Ale jest to tam gdzie się nikt nie spodziewa.
W
wirdil
MyroslavaRozbytska18 - Dziękujemy za sugestię - przekazałam ją do odpowiednich osób w naszym zespole. :)

Chciałabym poinformować, że na platformie eTutor istnieje wyszukiwarka, którą można znaleźć w taki sposób:

Menu (trzy kreski w prawym górnym rogu) > Pomoc > Skontaktuj się z nami (na dole strony) > Wyszukaj w serwisie

Lub można skorzystać z linku: https://www.etutor.pl/search
- miesiąc temu
wirdil - O super! Dziękuję bardzo! Właśnie tego mi bardzo brakowało. Także moja prośba zmienia się na to aby wyeksponować ten link w menu bocznym :)
Przypadki użycia:
Gdy np. czytam artykuł lub książkę zauważam jakąś konstrukcję w zdaniach którą chcę przećwiczyć. Np. either or przeszukiwanie po tematach zajęło mi co najmniej 5 min, przez wyszukiwarkę zajmuje to max 30sec.
Drugi przypadek to gdy robię powtórki i wiem, że mam zdanie z lekcji i ćwiczę forget to visit, forget visiting mające odmienne znaczenie i nie mam pewności cz dobrze rozumiem cel bez przypomnienia sobie lekcji. Szybki dostęp do wyszukiwarki lekcji się przydaje. Chociaż link do lekcji z której powtórka pochodzi byłby lepszy.
- miesiąc temu zmieniany: miesiąc temu
MyroslavaRozbytska18 - Wcześniej opcja wyszukiwania była dostępna w bocznym menu, jednak nie cieszyła się dużą popularnością. Podczas porządkowania bocznego menu zależało nam na udostępnieniu najistotniejszych funkcji. - miesiąc temu