M | messua1 |
klaudia.dol Pracownik eTutor |
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.
Używamy plików cookie i podobnych technologii do analizy statystyk odwiedzalności i innych celów opisanych w Polityce prywatności. Jeśli wybierzesz „Akceptuj wszystko”, wszystkie ciasteczka opisane w naszej Polityce prywatności będą przechowywane w Twojej przeglądarce. Jeśli wybierzesz opcję „Odrzuć wszystko”, w Twojej przeglądarce będą przechowywane wyłącznie niezbędne do funkcjonowania witryny pliki cookie. W każdej chwili możesz dokonać zmiany w swoich ustawieniach.
‘a tart apple’.
2. astringent - (of taste or smell) slightly acidic or bitter - cierpki
‘fresh blackcurrants have a rather astringent flavour’
3. sharp - (of a food, taste, or smell) acidic and intense - ostry, intensywny
‘fresh goats' milk cheese has a slightly sharper flavour than fromage frais’
4. savoury - (of food) belonging to the category that is salty or spicy rather than sweet. - słonawy
"‘A savory bread pudding with tomato marmalade"
Wydaje mi się, że najczęściej używa się do smaku przymiotników- savoury - słonawy, tart - kwaśny.
sharp chyba najczęściej idzie w kolokacji ze smell, sharp smell - ostry zapach. - 3 lata temu zmieniany: 3 lata temu
Wykup dostęp, aby dodać komentarz.